Find ud af den bedste hegnshøjde til din ejendom

Har du overvejet, hvor højt du vil have dit hegn? Den nødvendige hegnshøjde bør være baseret på flere forskellige faktorer, som vil være unikke for enhver husstand eller virksomhed. Her er de vigtigste ting at overveje, når du planlægger et hegn til din ejendom i Danmark.

Før det kan afklares, hvor højt et hegn eller en mur må være ved ejendomsgrænsen, skal det defineres, hvordan højden reelt bestemmes. Så hvor måler man egentlig højden på hegnet fra?

Her gælder som udgangspunkt følgende: Hegnshøjden måles fra den naturlige, bevoksede terrænflade. Er der fx en efterfølgende tilføjet grøft eller en kunstigt anlagt vold på din ejendom, bruges disse ikke som skala, men den oprindelige terrænoverflade.

Retningslinjer for hegnshøjde efter stat eller komunne

Uanset om hegn, hæk eller mur – de vigtigste spørgsmål om ejendom, fast ejendom og ejendom i Danmark er reguleret af hegnsloven. Alle detaljerede spørgsmål, der går ud over dette, falder ind under den såkaldte hegnslov og er derfor et anliggende for forbundsstaterne, nogle gange endda anliggender for kommuner og samfund. De fleste komunner har deres egne krav, regler, retningslinjer og regler vedrørende hække, hegn og mure.

Find ud af dine mulige begrænsninger for hegnshøjde

Mens du planlægger højden på dit hegn, kan du have nogle specifikke ideer i tankerne. Men når det kommer ned til det, er du ikke altid selv ansvarlig for det område du bor i. Du kan være juridisk begrænset i, hvor højt dit hegn kan være, selvom der normalt ikke er en fastsat minimumshøjde. Dine mulige begrænsninger for hegnshøjde kan omfatte:

  • Din kommune
  • Lokale regler og bestemmelser
  • Boligejerforeninger

En professionel hegnsmontør vil være bekendt med de gældende regler omkring hegnshøjde i dit område og kan hjælpe dig med at få de nødvendige tilladelser. Søg rådgivning for at sikre, at du vælger en hegnshøjde, der passer til dine behov og de gældende regler.”

Formål

Hvad er formålet med dit hegn? Hvis du vil holde børn eller kæledyr inde, har du brug for et hegn på mindst 2m i højden, hvilket er inden for de sædvanlige juridiske begrænsninger. På den anden side, hvis dit hegn er for sikkerhed, vil du gerne have, at det er meget højere og har nogle forskellige funktioner. Hegn installeret udelukkende for æstetik kan være næsten enhver højde, selv blot et par fødder.

Budget

Dit budget kan også begrænse, hvilken type hegn eller højden på dit hegn. Vores fagfolk udmærker sig ved at bruge en blanding af design og materialer, der holder dit hegn inden for budgettet. Du kan dog stadig være begrænset i hegnshøjde afhængigt af de andre omkostningsbesparende muligheder, du er interesseret i.

Naboer

Hvis dit hegn skal være en del af et fælles hegn eller hæk med dine naboer, er det vigtigt at overveje, hvad de vil have. Du vil måske ikke ønske at have et hegn, der skiller sig væsentligt ud fra deres, så du vil måske ønske at holde dig inden for deres foretrukne hegnshøjde.

Hvis du er i tvivl om, hvilken hegnshøjde der vil være bedst for din ejendom, kan du kontakte Hegnsfabrikken.dk for rådgivning. De vil være glade for at hjælpe dig med at vælge den rigtige højde for dit hegn, der passer til dine behov og budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *